
Інгредієнти:
- яловичий фарш - 500 г
- вода - 500 мл
- борошно - 700-800 г
- ріпчаста цибуля - одна штука
- зелень петрушки - за смаком
- зелень кінзи - по смаку
- чорний мелений перець - за смаком
- сіль - на смак
Приготування:
1. Для приготування тіста борошно просіяти в глибоку миску і змішати з сіллю. Поступово додаючи воду, замісити гладке еластичне тісто.
2. Викласти тісто на посипану борошном робочу поверхню, накрити рушником і залишити на час приготування начинки.
Для приготування начинки в яловичий фарш додати подрібнену цибулю і дрібно нарізану зелень. Посолити, поперчити, влити 1/2 склянки води і перемішати все до однорідного стану.
3. Взяти 1/3 приготованого тіста, обваляти в борошні, скрутити в джгут і розрізати на шматочки шириною 1,5-2 см. Кожен шматочок тіста обваляти в борошні і відкласти в сторону.
4. Взяти один шматочок тіста і розкачати його в гурток до розміру чайного блюдця. У центр гуртка покласти столову ложку приготованої начинки, підняти краї тіста з усіх боків і щільно скріпити у «ручку» зверху хінкалі. Таким чином брати все тісто і всю начинку.
5. Підготовлені хінкалі опустити у велику каструлю з киплячою підсоленою водою і варити протягом декількох хвилин, після спливання хінкалі на поверхню води. Вийняти за допомогою шумівки і викладемо на тарілку.