четверг, 6 ноября 2014 г.

Деруни


Деруни

Інгредієнти:

- картопля - 1 кг
- цибуля ріпчаста (100г) - 1 шт
- сіль - 1 чайна ложка
- перець чорний мелений - ½ чайної ложки
- рослинне масло - 100 мл

Приготування:

1. Картоплю очистіть і швидко натріть на дрібній тертці, щоб він не встиг потемніти.

2. Ріпчасту цибулю також натріть на тертці або подрібніть за допомогою блендера і додайте до картоплі. Якщо у вас сорт картоплі, яка швидко темніє, то краще кожну натерту порцію відразу змішувати з цибулею. Картопляний сік злийте або вичерпати ложкою.

3. Посоліть і поперчіть отриману масу.

4. На розігріту сковороду з рослинним маслом акуратно викладайте по столовій ложці картопляного тіста.

5. Смажте на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору з обох сторін.

6. Подавайте зі сметаною і зеленню.