
Інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- цибуля ріпчаста (100г) - 1 шт
- сіль - 1 чайна ложка
- перець чорний мелений - ½ чайної ложки
- рослинне масло - 100 мл
Приготування:
1. Картоплю очистіть і швидко натріть на дрібній тертці, щоб він не встиг потемніти.
2. Ріпчасту цибулю також натріть на тертці або подрібніть за допомогою блендера і додайте до картоплі. Якщо у вас сорт картоплі, яка швидко темніє, то краще кожну натерту порцію відразу змішувати з цибулею. Картопляний сік злийте або вичерпати ложкою.
3. Посоліть і поперчіть отриману масу.
4. На розігріту сковороду з рослинним маслом акуратно викладайте по столовій ложці картопляного тіста.
5. Смажте на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору з обох сторін.
6. Подавайте зі сметаною і зеленню.