понедельник, 27 октября 2014 г.

Закрита піца


Закрита піца

Інгредієнти
- борошно - 2.5 склянки
- вода - 1 стакан
- сухі дріжджі - 1 пакетик
- мед - 1/2 ч. л.
- сіль - 1/2 ч. л.
- олія оливкова - 1 / 2 ч. л.
- італійська ковбаса - 250 г
- ковбаса сендвіч-пепероні - 8 скибочок
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- моцарелла - 150 г
- твердий сир - 150 г
- яйця - 1 шт.
- чорний перець - за смаком
- томатний соус - 200 г
- італійська приправа - 1/2 ч. л.
- сушений базилік - 1/4 ч. л.
- часниковий порошок - 1/4 ч. л.
- червоний перець - щіпка

Приготування:

1. У миску покласти мед. Влити в мед підігріту до 30-35 м воду. Всипати у воду з медом сухі дріжджі. Залишити підходити на 5-10 хвилин. Коли дріжджі почнуть пінитися додати масло. Всипати сіль. Все добре перемішати.
2. Додати склянку борошна. Добре перемішати.
3. Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто. Викласти тісто на стіл, посипаний борошном, і добре вимісити.
4. Готове тісто змастити оливковою олією і покласти в миску. Накрити чистим рушником і залишити в теплому місці підходити протягом 40-60 хвилин.
5. Цибулю порізати і трохи підсмажити.
6. У маленькій каструлі змішати томатний соус, італійську приправу, сушений базилік, часниковий порошок, сіль і чорний перець. Можна також додати щіпку цукру. Проварити соус 5-7 хвилин. Пепероні порізати.
7. Фарш підсмажити у невеликій кількості олії. Натерти два сорти сиру.
8. Коли тісто підійде, розділити його на 4 частини. Розкачати кожен шматочок тіста і змащувати його соусом. Зверху покласти фарш і трохи смаженої цибулі. Зверху покласти тертий сир і ковбасу пепероні.
9. Фігурно защипить край піци. Зверху змастити яйцем. Випікати до золотистого кольору.